Plantes remeieres i aromàtiques

Xerrada sobre plantes remeieres i aromàtiques: la riquesa de la família de les labiades.

A càrrec d'Àngel Manuel Hernàndez Cardona, botànic.

La família de les labiades és integrada per aproximadament 5.500 espècies, disperses per tot el món, però escasses a les regions tropicals i abundants als països temperats de l’hemisferi nord.

Dependència, fragilitat... i ara què fem?

La població envelleix i a mesura que això passa ens tornem més vulnerables i tenim més necessitats. Apareixen malalties que requereixen ingressos hospitalaris perllongats i freqüents. La mobilitat és redueix. Les nostres capacitats es veuen minvades. Necessitem fàrmacs que ens ajudin a sobreviure. Necessitem ajuts externs, etc. Tot això implica fragilitat, augment de la dependència i, per descomptat, necessitat d'informació i educació sanitària. Parlarem sobre què hem de fer amb tot això; parlarem de cuidar amb qualitat.

Els mamífers del Vallès

L'estiu del 2022 un grup de joves biòlegs i ambientòlegs voluntaris de l'ADENC van participar en l'elaboracío d'un atles de mamífers de Catalunya, fent el mostreig al Vallès. Voleu conèixer-ne els resultats?

Quel Bilalta és biòleg i membre del grup de mamífers de l'ADENC.


Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 del vespre, a la sala d'actes/bar de la Unió Excursionista de Sabadell (c/ Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes (la consumició va a càrrec de cadascú).