Fes servir l'app del Rodal!

Ruta tranquil·la per gaudir del rodal de Sabadell (riu Ripoll, Togores i la Salut) amb l'objectiu de fer pràctiques d'ús de la nova aplicació per a mòbil "Rodal SBD".

Sortida a les 8 del matí de la plaça de les Dones del tèxtil. No cal inscripció prèvia.

L'aplicació, disponible per a iPhone i per a Android, també es pot descarregar des d'aquí

Podeu veure el vídeo de promoció de l'app clicant aquí.

Presentació de l'app Rodal Sabadell

Presentació de l'app Rodal SBD, una aplicació per a mòbil que permet descobrir, conèixer i identificar sobre el terreny més de 500 elements d'interès del rodal de Sabadell: masies, fonts, ermites, arbres singulars, patrimoni històric, etc.

Al final de l'acte hi haurà un tastet de productes del rodal, a càrrec de la cooperativa El Rodal, botiga agroecològica.

Podeu veure el vídeo de promoció de l'app clicant aquí.

L'agricultura del carboni, una estratègia per a la producció d'aliments al segle XXI

Nou Cafè Científic 2022 de Sabadell, a càrrec de Joan Romanyà, professor d'edafologia de la Universitat de Barcelona, Facultat de Farmàcia i Ciència de l'Alimentació.
 

En Joan Romanyà està duent a terme uns assaigs i treballs de camp sobre la captura de carboni al sòl a base d'aportacions de restes orgàniques llenyoses, per mirar de millorar la matèria orgànica del sòl, la seva fertilitat i comprovar els efectes en el rendiment i qualitat dels conreus hortícoles que ens alimenten.

Vídeo: 30 anys defensant el Vallès contra el Quart Cinturó

 

Vídeo de la primera MARXA CONTRA EL QUART CINTURÓ, que tingué lloc a Sabadell, al bosc de Can Deu, el 29 de maig del 1994. Amb sortides des de Mollet, Cardedeu, Cerdanyola, Terrassa i Sabadell.

Podeu veure aquest vídeo històric clicant aquí.

La Marxa culminà amb la formació d'un gegantí NO compost de persones que fou fotografiat des d'una avioneta. La foto es feu popular en forma de postal reivindicativa.

Caminada pel rodal de Sabadell

Per als qui vulguin anar a peu a l'acte del 29 de maig al bosc de Can Deu, la sortida serà a les 9.30h des del Parc Catalunya (punt de trobada: dalt del pont del llac del Parc Catalunya).
 
Des d'allà farem un recorregut de 6 km seguint parcs urbans i l'antic camí carreter de Sabadell a Terrassa fins a Mas Canals, des d'on ens adreçarem directament a l'indret de l'acte commemoratiu dels 30 anys de Campanya, travessant el torrent de la Riereta i espais agrícoles i forestals afectats pel projecte del Quart Cinturó.

Mou-te contra el Quart Cinturó!

Enguany fa ja 30 anys que la Campanya Contra el Quart Cinturó va començar a reivindicar la protecció dels espais naturals amenaçats i la promoció d'un model de mobilitat sostenible. Una commemoració que és una oportunitat per continuar recordant que el Quart Cinturó és encara una amenaça real per als espais naturals de la plana del Vallès, com ara Ca n’Argelaguet i Ca n’Ustrell, el torrent de Colobrers, Togores, Torre Marimon, Palaudàries, Santa Justa, Marata i tants paratges agrícoles i forestals del nostre ma