LLEGENDA

Arbre ARBRES, ESPAIS NATURALS
Castells CASTELLS
Equipaments EQUIPAMENTS
Ermita ERMITES, ESGLÉSIES
Fonts FONTS
Hortes HORTES
Masia MASIES
Molins MOLINS, FÀBRIQUES
PATRIMONI PATRIMONI HISTÒRIC
RELLEU RELLEU
Torrent RIUS, RIERES, TORRENTS
Fitxes

Seleccioneu una opció o introduïu un mot de cerca

Norbert Vila
Equipaments

Aeroport

F Macià
Arbres, espais naturals

Aiguamolls del molí Vermell

Miquel Regué
Arbres, espais naturals

Alzina de Can Barnola

F Macià
Arbres, espais naturals

Alzina de Can Camps (I)

F Macià
Arbres, espais naturals

Alzina de Can Camps (II)

Ricard Buxó
Arbres, espais naturals

Alzina de Can Ramoneda

Fina Martín
Arbres, espais naturals

Alzina del Baixador de Torrebonica

F Macià
Arbres, espais naturals

Alzina del camí del Pedró

Instruccions d'ús

Descobrir els elements d'interès del rodal

L’objectiu del mapa és ajudar a descobrir i conèixer la infinitat d’elements d’interès que hi ha al rodal de Sabadell, que per a nosaltres abasta tots els paratges rurals i naturals on es pot arribar sortint d’excursió a peu des de Sabadell. El rodal, doncs, va força més enllà del nostre terme municipal estricte.

Aquest mapa-web és un projecte obert que es pot anar ampliant, millorant i completant amb el pas del temps. Si teniu suggeriments o comentaris per ajudar-nos a millorar-lo, seran molt ben rebuts. Envieu-los si us plau clicant aquí. Moltes gràcies.

També pots consultar el mapa i reconèixer els elements sobre el terreny a través de l'aplicació de mòbil "Rodal de Sabadell", que pots descarregar aquí.


Podeu veure un vídeo explicatiu de les prestacions i funcionament del mapa clicant aquí. Correspon a una xerrada de presentació telemàtica a la UES que va tenir lloc el 18 d'octubre del 2021.


Els diversos elements cartografiats (masies, fonts, ermites, castells, arbres singulars, etc.) es poden buscar de 2 maneres:

  1. Cercant a través del mapa
  2. Cercant a través de les fitxes (més avall del mapa)

Tant en un cas com en l’altre, es poden cercar teclejant un nom o una part del nom. O bé buscant per categories (masies, fonts, etc.) o bé per etiquetes (romànic, riu Ripoll, etc.). O bé fent una combinació de les diferents cerques. En el cas del mapa, a més, es pot cercar directament al mapa.
 

1. CERCA A TRAVÉS DEL MAPA
 

El mapa està construït sobre la base de Google Maps i, per tant, està contínuament actualitzat. Permet 3 visualitzacions bàsiques (angle superior esquerre):

  1. Satèl·lit. És la foto aèria. Es pot seleccionar amb etiquetes o sense.
  2. Relleu. És el mapa topogràfic amb l’orografia i amb etiquetes.
  3. Mapa del rodal. És el mapa topogràfic, però net, sense etiquetes, només amb els elements del rodal.

El sistema de navegació és el de Google Maps. Es pot anar allunyant i acostant la visió del mapa prement la tecla control i alhora fent anar la rodeta del ratolí (també amb els botons +/- que hi ha a l’angle inferior dret). En la visualització “Satèl·lit”, a partir d’un cert augment de zoom, el mapa se situa automàticament en modalitat 3D. A més, fent clic al requadre de l’angle superior dret, es pot visualitzar el mapa a pantalla completa.

En el mapa, hi ha una icona diferent per a cada categoria d’element del rodal. Només passant-hi el cursor pel damunt, ja apareix el nom de l’element. I si s’hi clica, n’apareix una fotografia amb el nom en gran. Si es clica sobre la imatge, s’enllaça directament a la fitxa explicativa d’aquest element.
 

2. CERCA PER FITXES
 

Cada element té una fitxa explicativa que conté:

  1. Un text explicatiu
  2. Una galeria de fotografies (clicant damunt la foto, s’amplia i es poden veure les següents només anant fent clics)
  3. Un mapa de situació de l’element.

Tant en la modalitat de mapa com en la de fitxes, es poden fer cerques per “etiqueta”. Les etiquetes s’aniran ampliant progressivament i ofereixen un ventall de possibilitats enorme per a crear mapes temàtics i específics, amb elements de diverses categories. Per exemple, l’etiqueta “romànic” permet situar i veure tots els elements romànics del rodal. O l’etiqueta “amenaçat pel Quart Cinturó” situa tots els elements que podrien desaparèixer si algun dia es construís aquesta nefasta autovia, contra la qual fa prop de trenta anys que lluitem i que suposaria la desaparició dels espais agrícoles i forestals de bona part del rodal.

Crèdits

El mapa-web del Rodal de Sabadell és fruit de la col·laboració entre la Secció Natura i la Secció d’Història de la Unió Excursionista de Sabadell. Recull bona part del treball i l’experiència del primer mapa del Rodal que vam publicar (1995), de l’exposició “Visca el rodal!” (1996 i 2006), del llibre “Itineraris pel rodal de Sabadell” (2004) i del segon mapa (2007).

Textos:

Lluís Fernàndez (la major part de textos procedeixen -actualitzats- dels que va escriure per al Diccionari del Rodal, publicat dins el el llibre “Itineraris pel rodal de Sabadell” (2004), de la Unió Excursionista de Sabadell. També hi ha textos de Francesc Macià i Rafel Rosaura.

Fotografies:

Lluís Fernàndez, Norbert Vila, Ricard Buxó, Francesc Macià, M Àngels Mir, Fina Martin, Ernest Pujol, Josep M Manyosa, Àngels Domingo, Arxiu Fotogràfic Històric de la UES i Arxiu fotogràfic de la Secció Natura de la UES.

Geolocalització i nous elements:

Ricard Buxó, Rafel Rosaura, Francesc Macià, Lluís Fernàndez, Francesc Romagosa, Miquel Regué, M Àngels Mir, Miquel Montllor, Maria Tatché, Marc Monràs, Xavi Jiménez, Montserrat Pérez, Santi Laiglesia, Ernest Pujol.

Desenvolupament informàtic i web:

Cromlec Suport Tecnològic SL

Revisió i coordinació;

Francesc Macià, Francesc Romagosa i Lluís Fernàndez.

Agraïm la col·laboració, suport i estímul de tots els membres de la Secció Natura i de la Secció d’Història de la Unió Excursionista de Sabadell.

Agraïm també l’especial implicació de Joan Alay, de Cromlec SL.

Amb el suport del Departament de Transició Energètica de l’Ajuntament de Sabadell.