Sostenibilitat, engergia

Vols tastar la cuina solar?

La Secció Natura disposa d’una cuina solar que es deixa en préstec gratuïtament durant unes setmanes als socis de la UES interessats a provar aquest tipus de cuina.

La Secció Natura disposa d’una cuina solar que es deixa en préstec gratuïtament durant unes setmanes als socis de la UES interessats a provar aquest tipus de cuina. L’única condició és encarregar-se del transport (anada i tornada) i, naturalment, responsabilitzar-se del seu bon ús i manteniment en perfecte estat.

Es tracta d’una cuina solar model K-SOL 10, de l’empresa alemanya Koch GmbH. Fa 1m de diàmetre i té 300W de potència (triga 18 min per fer bullir 1 litre d’aigua). És el model de potència menor, però també és la més petita i transportable.Va acompanyada d’una olla Vitrex negra, de 7’5 litres, molt adequada per a aquesta cuina. Ideal per a plats que s’hagin de fer a foc suau (sopes, verdura, patates, arròs, etc.). Això permet conservar millor els nutrients dels aliments.

Podeu veure una petita demostració pràctica feta amb la nostra cuina, a Sabadell clica aquí.

Els interessats podeu connectar amb algun company de la Secció (o bé els dimecres a partir de 2/4 de 9 del vespre) o mitjançant correu a la Secció Natura (aneu a "Contacta")

CUINAR AMB ENERGIA SOLAR – CUINA SOLIDÀRIA

Al món més de 2.000 milions de persones han de fer servir llenya per cuinar. A molts països del Tercer Món anar a fer llenya és la feina diària de dones i infants. En àrees semiàrides cada cop han d’anar més lluny per fer-ne, de vegades dues i tres hores de camí.

Això provoca deforestació, erosió i desertització, a més d’emissions de CO2 a l’atmosfera. Fent servir la cuina solar ens solidaritzem amb la gent d’aquests països i abaratim els costos de fabricació. A casa nostra la cuina solar parabòlica hauria de ser la barbacoa del segle XXI. A més permet cuinar a l’aire lliure sense risc de provocar incendis forestals.

Per més detalls sobre cuina solar us recomanem la monografia de Perspectiva ambiental que podeu descarregar a http://www.ecoterra.org/data/pa25.pdf

Comparteix: