Font de Can Moragues

Arran del torrent de Colobrers i del camí que va de la torre del Turull fins a Can Moragues hi ha aquesta font. És, per tant, dintre de la mateixa propietat que havia estat dels famosos Turull de Sabadell i encara avui correspon als seus hereus.

L’aigua brolla, a raig fet, per l’ample forat del mur d’una petita construcció on hi ha l’espai suficient per encabir-hi a sota qualsevol atuell adient per a transportar aigua manualment. El doll vessa a una bassa que havia estat el safareig de Can Moragues. D’allà sobreïx i constitueix una de les principals aportacions del torrent de Colobrers, que en aquest tram és anomenat, també, torrent de Can Moragues.

És, sense cap dubte, la font de més cabal de tot el nostre rodal (68 litres per minut, en un mesurament del novembre del 1999). Té una parròquia força abundant, que sap que trigaran poca estona per omplir tants atuells com portin. Tot i ser al torrent de Colobrers, l'espai és obert, amb un entorn relativament agradable. Ombrejant la font hi creixen una alzina, un til·ler i un pollancre de mides considerables.

Continuant la pista amunt cap a la Torre del Turull, de seguida a l'esquerra podrem veure el forn de calç de Can Moragues.

Localització
 • Font de Can Moragues, amb la bassa safareig (2011)
  Autor: F Macià
 • Font de Can Moragues, una de les més cabaloses del terme de Sabadell (2006)
  Autor: F Macià
 • Font de Can Moragues (2019)
  Autor: Ricard Buxó
 • Font de Can Moragues (2019)
  Autor: Ricard Buxó
 • Bassa safareig de la font de Can Moragues (2020)
  Autor: Ricard Buxó
Comparteix: