Can Torrents

Masia del terme de Castellar del Vallès, situada gairebé a la frontera amb el de Sabadell. És arran i al marge dret del riu Tort.

Va ser remodelada a primers de segle XX. Disposa d’un cos central, amb teulada a dues vessants, ràfec de doble teula, portal adovellat de pedra tosca i dos pisos. Té adossats diversos cossos. Actualment és tota pintada de blanc, la qual cosa li dóna una aparença estranya a les nostres latituds. S’utilitza com a segona residència, si bé hi ha masovers tot l’any. L’estat de conservació és excel·lent. Fins fa pocs anys es podia passar a peu per davant de la masia a través del camí que venint del riu Tort anava a trobar el de Can Vilar a Castellar. Avui és barrat amb portes. També té una font a sota ben bé de la casa, al llit del riu, la font de Can Torrents. Fa anys que és eixuta per voluntat del propietari de la masia, com moltes altres fonts del rodal, per tal de fer menys concorregut l’indret. Com a anècdota direm que a la casa s’hi van celebrar diverses reunions clandestines abans de la mort del dictador Franco.

La masia surt esmentada ja en un document de l’any 1281 amb el nom de Mas Torrents del Vall Rovira. Guillem Torrents era batlle de la vila de Castellar a la primera meitat del segle XV.

Localització
 • Can Torrents (Castellar del Valès)
  Autor: Ricard Buxó
 • Can Torrents
  Autor: F Macià
 • CanTorrents
  Autor: F Macià
 • Can Torrents, a dalt el marge dret del riu Tort
  Autor: Ricard Buxó
 • Can Torrents
  Autor: F Macià
Comparteix: