Església de Sant Salvador

Església moderna, iniciada l'any 1955, d'estil neoromànic. Consta d'un gran porxo d'accés, tres naus, claustre, cimbori i, exempt, el campanar. És obra de l'arquitecte Francesc Folguera i Grassi, que també dugué a terme la reforma del Santuari de la Mare de Déu de la Salut, el 1945.

La façana és de pedra vista, amb paraments de petits carreus de pedra procedent de les voreres dels carrers de Sabadell, aprofitant que es van treure per a fer-hi obres de renovació.

Els capitells, obra de l’escultor sabadellenc Camil Fàbregas, són de temes religiosos a la nau, amb representació dels apòstols; als capitells del cor, hi ha àngels i músics; als del campanar, els signes del zodíac i les quatre edats de l'home. Els del claustre són els més curiosos, ja que mostren temes de Sabadell.

El campanar també és d'estil neoromànic i fa 25 m d'alçària. Mostra un rellotge a cada cara. La seva silueta destaca des del camí del riu Ripoll, al capdamunt de la Cobertera.

Localització
 • El campanar de l'església de Sant Salvador, es destaca des de baix el riu Ripoll (2017)
  Autor: F Macià
 • Església de Sant Salvador, d'estil neoromànic, començà a construir-se el 1955 (2020)
  Autor: F Macià
 • L'església de Sant Salvador (1986)
  Autor: F Macià
 • El campanar de Sant Salvador domina la baixada de la Cobertera (2012)
  Autor: F Macià
 • Capitell del claustre de Sant Salvador, obra de l'escultor Camil Fàbregas. Hi ha repreentats un boter i un terrisser. Als capitells del claustre hi ha curiosos motius sabadellencs (1987)
  Autor: Arxiu de la Secció Natura (F Macià)
 • Capitell del claustre de Sant Salvador, obra de l'escultor Camil Fàbregas. Hi ha repreentat un fuster. (1987)
  Autor: Arxiu de la Secció Natura (F Macià)
Comparteix: