Can Sabater del Torrent

Masia situada al límit de tres parròquies, la de Sant Pere de Terrassa, la de Sant Quirze i la de Sant Julià d’Altura, a la qual pertanyia. Avui hem de dir que és del terme de de Terrassa, gairebé a la ratlla fronterera amb el de Sant Quirze i entre la C-58 i Can Llobateres de Sant Quirze. També que és entre el torrent de Can Llobateres i el torrent de la Betzuca.

La masia és de planta rectangular, amb planta baixa i pis, amb teulada a dues vessants. Els dos costats han estat ampliats i formen, per tant, un casal de molta amplada. A la façana destaca el portal adovellat i un rellotge de sol. Al darrera hi ha adossat un cos, molt més modern, que té la particularitat de tenir una torreta que, de la cara de llevant ens recorda un campanaret. En veure’l de lluny, aquesta silueta permet identificar la masia imme­dia­tament.

Com la majoria de masies, al llarg de la seva història ha tingut altres noms. Hem vist escrits els noms de Riambau i de Giberta, però a nosaltres només ens consta que el 1638 ja l’anomenaven Can Sabater del Torrent.

Localització
 • Can Sabater del Torrent (Terrassa) (2013)
  Autor: Lluís Fernàndez
 • Can Sabater del Torrent (1987)
  Autor: Lluís Fernàndez
 • Can Sabater del Torrent (1987)
  Autor: Lluís Fernàndez
 • Can Sabater del Torrent (2017)
  Autor: Lluís Fernànez
Comparteix: