Can Ferran

Can Ferran Vell era una masia situada al sud-oest del terme de Sant Quirze del Vallès, molt a prop de Sant Feliuet de Vilamilans i gairebé a la frontera del terme de Sant Cugat del Vallès. Corria la dita que a les parets de la masia s'hi amagava un tresor. Per tal de trobar-lo la van anar ensorrant-la a cops de pic fins a fer-la desaparèixer gairebé del tot.

Per substituir-la se'n va construir, més avall, una de nova i al costat una torre. L'actual restaurant de Can Ferran ocupa part de les dependències de la torre que el propietari de la masia es va construir, al final del segle XIX, curiosament en un lloc força enclotat. El motiu que així ho fes no és sinó l'aprofitament de l'aigua. Volia que hi arribés rodada fins a la casa per no haver de dependre de cap mecanisme ni font d'energia. Així, doncs, va haver de construir-la a un nivell inferior al de la font que hi ha al llit del torrent.

Els propietaris actuals, que procedeixen de Palanques (Morella), hi van entrar com a masovers el 1945. El restaurant Can Ferran data de 1950, fan cuina tradicional catalana amb productes de collita pròpia i, curiosament, no obren ni el diumenge ni els dies de festa.

Localització
  • Can Ferran (2003)
    Autor: Arxiu Fotogràfic de la UES (Lluís Fernàndez)
  • Can Ferran (2003)
    Autor: Arxiu Fotogràfic de la UES (Lluís Fernàndez)
  • Porta d'entrada a l'accés a Can Ferran des de la carretera de Molins de Rei C-1413a (2021)
    Autor: F Macià
Comparteix: