Can Costa

Masia datada de finals del segle XIII, anomenada també Can Costa Jussà. Es troba isolada, entre camps de conreu, i s’hi accedeix per un camí des de la carretera de Polinyà a Sentmenat (B-142), al quilòmetre 6,5.

És una de les masies més grans i de més extenses propietats del terme de Sentmenat. Es tracta d’una construcció rectangular amb cinc crugies, dues plantes i golfes. Les tres crugies centrals formen l’edifici originari. A la part posterior hi ha una galeria porticada. La façana conserva uns finestrals del segle XVII molt semblants als de Can Clapers Jussà, i a la cara nord hi ha un portal dovellat molt més antic.

Tanmateix, l’edifici actual és una construcció del segle XVI que va ser molt reformada al segle XVII, amb la qual es va ampliar amb un cos posterior i probablement un de lateral. Més tard, al segle XIX, s’amplià el cos de la dreta i la galeria porticada posterior.

El llinatge d’aquesta casa va donar un dels fundadors del Banc de Sabadell. L’eminent historiador sabadellenc Miquel Carreras i Costajussà n’era oriünd per part materna.

Localització
  • Can Costa (Sentmenat) (2021)
    Autor: Ricard Buxó
  • Can Costa (Sentmenat) (2021)
    Autor: Ricard Buxó
Comparteix: