Vídeo: El verd urbà, molta més salut del que ens pensem

 

Cafè Científic del març 2022

Podeu tornar a veure aquesta interessant sessió dels Cafès Científics 2022 de Sabadell clicant en aquest enllaç: Verd urbà-Cafè Científic Sabadell-YouTube

El 15 de març del 2022 va tenir lloc a la UES aquest Cafè Científic amb el títol Verd urbà: molta més salut del que ens pensem i amb Pablo Knobel com a convidat, que s'hi va connectar des de Nova York. El vídeo recull la seva presentació íntegra i també l'animat col·loqui posterior.


Pablo Knobel és doctor en epidemiologia ambiental especialitzat en el context urbà i màster en ecologia política i economia ecològica. Investigador postdoctoral a l'Hospital Mount Sinai de Nova York.


Arreu del món la població que es desplaça a viure a les ciutats està augmentant dramàticament. Per consegüent també estan creixent els problemes derivats de la vida urbana moderna: el sedentarisme, el distanciament de la natura, l'aïllament social... El verd urbà obre una oportunitat dintre de les ciutats per a combatre moltes d'aquestes problemàtiques, ja que permet connectar amb el medi ambient i amb altres persones, fer exercici físic, etc.

En l'actualitat, sabem que el verd urbà té efectes sorprenentment positius en la nostra salut i benestar, millorant des de les malalties cardiovasculars fins al desenvolupament infantil. Tot just ara, però, comencem a explorar més els detalls d'aquesta relació, per saber per exemple quines són les característiques beneficioses per a la salut o si tothom se'n beneficia de la mateixa manera.

 

Cartell Cafè Científic

 

 

 

Comparteix: