Agenda
Cafés científics

Verd urbà: molta més salut del que ens pensem

Els sorprenents efectes positius de les zones verdes sobre la salut humana

Dimarts 15 de març del 2022
A càrrec de
Pablo Knobel, epidemiòleg ambiental
LLoc
Unió Excursionista de Sabadell (sala d'actes)
Hora
19 h
Organitza
Secció Natura de la UES

Arreu del món la població que es desplaça a viure a les ciutats està augmentant dramàticament. Per consegüent també estan creixent els problemes derivats de la vida urbana moderna: el sedentarisme, el distanciament de la natura, l'aïllament social... El verd urbà obre una oportunitat dintre de les ciutats per a combatre moltes d'aquestes problemàtiques, ja que permet connectar amb el medi ambient i amb altres persones, fer exercici físic, etc.

En l'actualitat, sabem que el verd urbà té efectes sorprenentment positius en la nostra salut i benestar, millorant des de les malalties cardiovasculars fins al desenvolupament infantil. Tot just ara, però, comencem a explorar més els detalls d'aquesta relació, per saber per exemple quines són les característiques beneficioses per a la salut o si tothom se'n beneficia de la mateixa manera.

Ens en parlarà Pablo Knobel, epidemiòleg ambiental investigador de l'Hospital Mount Sinai de Nova York.

El Cafè també es transmetrà en directe en streaming. Hi podeu participar clicant aquest enllaç:  https://training.cromlec.com/sessions/cafescientifics


Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 del vespre, a la sala d'actes/bar de la Unió Excursionista de Sabadell (c/ Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes (la consumició va a càrrec de cadascú).


De l'organització se n'encarreguen 8 entitats sabadellenques:

  • Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (filial del Vallès Occidental)
  • ADENC
  • Agrupació Astronòmica Sabadell
  • Associació La Ruda
  • Corporació Sanitària Parc Taulí
  • Fundació Bosch i Cardellach
  • Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
  • Unió Excursionista de Sabadell (Secció Natura)
     


‘Cafès Científics de Sabadell'

Els Cafès Científics de Sabadell són un punt de trobada consolidat entre la ciència i la ciutadania en un format distès i accessible.

Estesos arreu del món, els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu de parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.

L'objectiu dels Cafès Científics és posar en contacte el gran públic amb científics de diferents àmbits, oferint als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes de ciència amb un expert de referència.

Tenen lloc al bar del local de la UES (c/ Salut, 14-16, Sabadell), de febrer a novembre, un dimarts al mes, a les 7 del vespre.

 

 

Comparteix: