Can Padró (Sentmenat)

Can Padró, Can Padró Solanet i Can Padró de la Muntanya són els tres noms amb els quals es coneix aquesta masia del terme municipal de Sentmenat. És a l’est del puig de la Creu, ja al pla, molt propera a Castellar i fàcilment accessible des de l’escola El Casal. A ulls de passavolants i excursionistes és ben coneguda per la gran bassa que té molt a prop (al nord) i per la galeria porxada que té adossada a ponent, feta amb totxos, probablement dels segles XVIII-XIX. En canvi la façana és força amagada dins el barri, i fa de mal veure des del camí. Tan sols una finestra de les que en diem de tradició gòtica, amb uns arquets en forma de cresta, delata la seva existència.

Can Padró és un conjunt d’edificacions que, a la banda de llevant, té la masia pròpiament dita. Un casal rectangular, amb teulada a dues vessants, que a la fitxa de patrimoni de l’ajuntament de Sentmenat figura com a construcció dels segles XVI-XIX, per bé que del Mas Solanet ja se’n tenen notícies escrites l’any 1034 i del Padró Solanet del segle XV.

Actualment tenen ramat de cabres i comercialitzen tot de productes làctics ecològics (llet, formatges, mató, iogurt), en vidre retornable, amb la marca Roca del Cor.

Localització
  • Can Padró (Sentmenat) (2021)
    Autor: Lluís Fernàndez
  • Finestra gòtica de Can Padró (Sentmenat) (2021)
    Autor: Lluís Fernàndez
  • La gran bassa de Can Padró (Sentmenat) (2021)
    Autor: Lluís Fernàndez
"Can Padró, font de la Fagina i Can Montllor". Vídeo de Lluís Fernàndez (24 febrer 2021)
Comparteix: