Educació ambiental

La bossa reutilitzable de la UES

La UES lliure de bosses. Campanya de promoció de la bossa de roba, reutilitzable i de cotó ecològic certificat, dissenyada per la Secció Natura.

Heus ací la bossa reutilitzable, de cotó ecològic, dissenyada per la Secció Natura en ocasió del Centenari de l’excursionisme sabadellenc i dins la campanya “Catalunya Lliure de Bosses”.Es tracta d’una bossa de roba, reutilitzable, que hem editat en commemoració del centenari de l’excursionisme sabadellenc i del 30è aniversari de la Secció Natura, en el marc de la campanya Catalunya Lliure de Bosses, a la qual la UES està adherida.És una bossa d’excel•lent qualitat, de cotó ecològic 100%, certificat, molt resistent i amb un sistema de plegat original, que la fa especialment recomanable per dur-la sempre al damunt i fer-la servir per a qualsevol compra. També té unes nanses ajustables mitjançant anelles, que permeten tant dur-la penjada a l’espatlla com a la mà. La bossa ha estat confeccionada per l'empresa AMETEX (M.Q.M Confeccions) de Sant Llorenç Savall.Amb aquesta bossa la UES fa una aposta pel cotó ecològic, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte i posar en guàrdia contra el cotó convencional, un dels cultius més tòxics del planeta.El cotó ecològic (també dit cotó orgànic) és el que s’obté sense que s’hagi utilitzat cap producte químic o sintètic en tot el procés de preparació de la terra, la sembra i la recol•lecció. És a dir que s’obté sense fer servir cap insecticida ni pesticida ni fertilitzant químic.Això és especialment important tractant-se del cotó, un dels conreus que comporta més greus perjudicis ambientals i sanitaris, Les plantacions de cotó convencional ocupen el 3% de la superfície conreada del planeta, però consumeixen el 23% dels insecticides i el 10 % dels pesticides usats a tot el món. Com que la meitat de tots els teixits que es fabriquen al món són de cotó i l’altra meitat gairebé sempre en porten en la seva composició, el pes de la contaminació deguda al conreu del cotó és impressionant.El cotó ecològic és més car que el que es troba habitualment al mercat, que en l’actualitat prové sobretot de la Xina (primer productor mundial), el qual és més barat perquè ha estat conreat en unes condicions d’agressió ambiental esgarrifoses i d’explotació social inadmissibles. I en bona part, a més, és transgènic.D’altra banda, el cotó ecològic també garanteix que durant el seu processament no s’ha realitzat cap intervenció nociva per al medi ambient, així com que el producte final és totalment innocu per a la salut.Així, doncs, la Secció Natura de la UES amb aquesta bossa, a més de contribuir a conscienciar sobre la necessitat de la reducció de residus (amb la lluita contra les bosses d’un sol ús com a bandera), volem també difondre el coneixement del cotó ecològic, i en general dels beneficis ambientals i socials de l’agricultura ecològica.Perquè anant a muntanya tots ens adonem que cada dia van minvant abelles, papallones... i darrere seu els ocells... i no volem que desapareguin dels nostres camps i boscos. Perquè no voldríem mai haver de viure la funesta “primavera silenciosa”.

Tenim totes les garanties que el cotó de la bossa és ecològic (altrament dit orgànic) i en podem demostrar la traçabilitat, des del productor del teixit fins a l'empresa que ha confeccionat les bosses, mitjançant els següents documents:  1. Certificat del 12-1-2009 del prestigiós 'Institut für Marktöcologie (IMO) http://www.imo.ch/index.php?seite=imo_index_en, des de la seu de Weinfelden, Suïssa, conforme l'empresa Koppermann & Co. GMBH és una empresa homologada per transformar i comercialitzar productes tèxtils segons els estàndards del Global Organic Textile Standard (GOTS). En alemany, anglès i francès.

     

  2. Factura conforme l'empresa importadora Mikelangelo AAA Grade SL, de Sabadell, compra el cotó orgànic a l'empresa productora Koppermann & Co. GMBH (603,5m de Combed Cotton Warp Satin, grey, 100% Organic Cotton, originari de Tailàndia).

     

  3. Certificat del 5-3-2009 de l'empresa importadora Mikelangelo AAA Grade SL conforme ha venut 603,5m de Satí Co Orgànic PFD, certificat com a "cotó de producció orgànica" a Mercè Valls, de l'empresa AMETEX, de Sant Llorenç Savall (actualment MQM Servicio Integral Textil), que és qui ha confeccionat les bosses.http://www.confeccionesmqm.com/bolsas_ecologicas.html

     

  4. Factura del 3-2-2009 de la venda especificada en el punt anterior.

Comparteix: