Excursió

Primavera a l'estany blau

L'estany d'Ivars, el més gran de Catalunya

13 abril 2024, dissabte
Vocal
Montserrat Pérez i Josep Antoni López
Dificultat
Baixa
Transport
Cotxes particulars
Durada
Tot el dia

Itinerari per l’estany d’Ivars i Vila-sana, un paisatge i un ecosistema emblemàtics del Pla d’Urgell, i un dels millors indrets de Catalunya terra endins per a observar ocells. Seguirem el camí circular al voltant de l'estany, amb visita al centre d'interpretació de Cal Sinén.

A la tarda, tombarem pels carrers d’Ivars per a gaudir i comentar les grans pintures murals d’ocells del pintor naturalista Swen Schmitz, l’anomenada Enciclopèdia Mural, de gran interès artístic i didàctic.

L’any 1951, malgrat l’opinió contrària de la població, l'estany d'Ivars, una de les zones humides més importants de la Catalunya interior, fou dessecat. Però, a partir del 2005 un projecte de recuperació va rescatar un paisatge i un ecosistema emblemàtics del Pla d’Urgell, i una munió d’ocells, rèptils i mamífers han tornat al seu hàbitat natural. Recomanable dur binocles.

L'Enciclopèdia Mural omple els carrers d'Ivars d'ocells gegants, tot enllaçant els vessants artístic, l’educatiu i mediambiental. Hi ha representada l'avifauna més característica de l'estany i dels àmbits propers, amb més de 32 murals.

Podeu fer també la inscripció on line clicant aquí

Places limitades.

Comparteix: