Agenda

Mou-te contra el Quart Cinturó!

Acte central: 30 anys de la Campanya Contra el 4t Cinturó!

29 de maig del 2022, diumenge
Enguany fa ja 30 anys que la Campanya Contra el Quart Cinturó va començar a reivindicar la protecció dels espais naturals amenaçats i la promoció d'un model de mobilitat sostenible. Una commemoració que és una oportunitat per continuar recordant que el Quart Cinturó és encara una amenaça real per als espais naturals de la plana del Vallès, com ara Ca n’Argelaguet i Ca n’Ustrell, el torrent de Colobrers, Togores, Torre Marimon, Palaudàries, Santa Justa, Marata i tants paratges agrícoles i forestals del nostre maltractat Vallès.
 
El diumenge 29 de maig la Campanya Contra el Quart Cinturó organitza una mobilització al bosc de Can Deu, de Sabadell. Pensem que cal continuar recordant que aquesta és una amenaça real per als espais agrícoles i naturals de la plana del Vallès.
 
MOU-TE CONTRA EL QUART CINTURÓ!
 

D’11h a 14h hi haurà activitats diverses, celebració festiva i reivindicativa de la lluita en defensa dels espais agrícoles i naturals del Vallès i d’una altra manera de moure’ns.

  • Marxes a peu i amb bicicleta
  • Animació: gegants, timbalers…
  • Tallers i parades d’entitats
  • Actuacions musicals
  • Parlaments
  •  
  • Entre d’altres, la commemoració serveix per actualitzar el lema dels primers passos de la CCQC el 1992. Del «Quitrà o vida» passem al «Quart Cinturó o vida». Missatge i imatge al dia.

 


Ja fa 30 anys que diverses entitats lluitem per evitar la construcció del Quart Cinturó, una nova autovia entre Abrera i Granollers, també anomenada Ronda del Vallès o B-40. Es tracta d’un projecte que pretén afavorir la urbanització de la plana del Vallès, eternitzant un model de creixement insostenible, basat en la continua ocupació del sòl i la construcció de grans infraestructures per fomentar la mobilitat de vehicles privats. Una iniciativa contrària al sentit comú i a les directrius europees per lluitar contra el l’emergència climàtica i per reduir els elevats nivells de contaminació que patim.

Des de la Campanya contra el Quart Cinturó defensem la conservació dels espais agrícoles i forestals del Vallès com a elements vitals pel manteniment de la biodiversitat i la qualitat de vida.

Defensem una visió i una gestió responsable del territori que resolgui les necessitats actuals sense hipotecar el futur del país i del planeta.

Defensem un model sostenible i amb visió de futur, davant les polítiques irresponsables i caduques que avantposen els interessos privats a costa de destruir l'hàbitat de tots.

Per això hem proposat alternatives basades en el transport col·lectiu, amb el ferrocarril com a infraestructura clau per al moviment de persones i mercaderies, així com millores puntuals en la xarxa de carreteres locals tenint també en compte la infraestructura ciclista.

Trenta anys després de l’inici de la lluita per evitar el Quart Cinturó cal mobilitzar-nos de nou per preservar els espais naturals, la biodiversitat i la vida al Vallès i aconseguir el definitiu enterrament d’aquest devastador projecte.

Comparteix: