Excursió

Lo padrí de Montsonís

De la Foradada a la Muntanya màgica, a la Noguera

25 març 2023, dissabte
Vocal
Miquel Regué i Yvette Delgado
Dificultat
Baixa
Transport
Autocar
Durada
Tot el dia

De Montsonís a Rubió, passant per la Foradada, vers el santuari troglodític de Salgar i el congost del Segre, a la comarca de la Noguera. Ens endinsarem per la Muntanya Màgica, on admirarem les sorprenents obres d’Art Natura (Land Art), intervencions artístiques a l’aire lliure i amb elements naturals.

Itinerari: 3 h de camí. Desnivell 250 m positius. Cap dificultat especial.

Dinar al restaurant "La Botiga" de Montsonís. Havent dinat, visita guiada al castell de Montsonís.

Podeu fer també la inscripció on line clicant aquí.

El preu inclou el dinar, la visita guiada i l'autocar. Places limitades.

La ruta Land a Foradada i a Montsonís està formada per escultures fetes amb materials naturals de la zona. La idea sorgeix a partir de la cursa de muntanya Trail Lo Bunker, que convoca des de fa anys un concurs de Land Art (Art de natura). Les escultures es distribueixen en diferents punts del recorregut i queden instal·lades de manera permanent. El paisatge i les escultures es fusionen per crear un museu a l’aire lliure. La finalitat del concurs és impulsar els valors de respecte sobre l’entorn natural i la creació d’espais de conservació i diàleg amb la natura.
 


El domini de la Vall del Segre

El castell de Montsonís és una magnífica fortalesa integrada a la part alta del petit i tranquil poble de Montsonís, envoltat de terres fèrtils i d'unes meravelloses vistes.

El magnífic conjunt format pel castell i el grup de cases de pedra que l'envolten, conserva tota l'esplendor i elegància de temps passats i ens transporta a segles enrere.

Hem de destacar del conjunt la superba torre de l'homenatge, el preciós finestral d'estil gòtic a la façana principal, les àmplies dependències senyorials (sala dels avantpassats, menjador, habitació dels Senyors...) i els seus ben guardats secrets: habitació sense porta, presó, cellers, passadís...

El castell de Montsonís, a més de ser pioner a obrir les portes al públic, és la seu de la Fundació Castells Culturals de Catalunya, entitat que promou activitats en aquestes antigues fortaleses per tal de salvaguardar aquest important patrimoni arquitectònic que formen els castells.


Descarrega aquí el calendari complet 2023 d'excursions de la Secció Natura de la UES.

Comparteix: