Excursió

La seducció del serpent

Itinerari de natura per la Ribera Salada

19 novembre 2022, dissabte
Vocal
Francesc Macià i Conxita Cid
Dificultat
Mitjana
Transport
Autocar
Durada
Tot el dia

Caminada naturalística per l’Espai protegit de la Ribera Salada, a la zona del pont del Clop i les paoroses gorges del canal Serpent. Observarem arbres singulars, interpretarem els ecosistemes, ens acostarem a Aigüesjuntes i escoltarem el bosc. Amb el guiatge de Sàmara Natura, cooperativa d’educació ambiental del Solsonès.

Ruta d'uns 13 km, amb un desnivell de 300 m positius, aproximadament. El preu d'inscripció inclou una educadora i guiatge durant 6 h, amb dossier de notes.

Es tracta d'una caminada interpretativa per l’Espai Natural Protegit Ribera Salada, on la natura ens ofereix molts recursos i molts indrets d’interès que descobrirem al llarg de la ruta.

La Ribera Salada és un riu del Solsonès, afluent per l'esquerra del Segre. Rep el seu nom a partir d'Aigüesjuntes, on conflueixen les aigües de la Riera de Canalda i del Riu Fred. Té una longitud d'uns 20 km, i en el seu trajecte travessa terres dels municipis de Lladurs, Castellar de la Ribera i Bassella.

La Ribera Salada és una mostra excel·lent de les característiques dels rius de muntanya entre la conca del Segre i del Llobregat. El seu peculiar interès rau en el fet de conservar valuosos ecosistemes fluvials originats d’una font càrstica (font de Sant Quintí) amb un grau d’alteració actual mínim, especialment pel que fa a la qualitat de les aigües -en tot el recorregut de la ribera- i a les característiques del bosc de ribera. Cal remarcar especialment la seva qualitat biològica i els valors naturals.

Podeu fer també la inscripció on line clicant aquí

Places limitades: 30 persones màxim.

Més informació al Cartell informatiu de l'excursió

Consulteu els protocols i les mesures de seguretat i higiene per tal de realitzar les activitats de la UES amb la major seguretat possible.

Comparteix: