Agenda
Cafés científics

La frontera glaçada del sistema solar

Què hi ha més enllà del cinturó d'asteroides?

Dimarts 20 de setembre del 2022
Vocal
Carles Schnabel, divulgador de l'astronomia
LLoc
Unió Excursionista de Sabadell (sala d'actes/bar)
Hora
19 h
Organitza
Agrupació Astronòmica de Sabadell
Nou Cafè Científic 2022 de Sabadell, a càrrec de Carles Schnabel, divulgador de l'astronomia, de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell.
 

A la que ens allunyem una mica del Sol, la temperatura va baixant de mica en mica. Més enllà del cinturó d'asteroides la temperatura ja és tan baixa que tot està congelat. En aquesta xerrada parlarem de la zona més glaçada del Sistema Solar i dels astres que hi trobem. 

El Cafè també es podrà seguir en directe al següent enllaç: https://meet.jit.si/CafesCientificsSBD2021


Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 del vespre, a la sala d'actes/bar de la Unió Excursionista de Sabadell (c/ Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes (la consumició va a càrrec de cadascú).


De l'organització se n'encarreguen 8 entitats sabadellenques:

  • Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (filial del Vallès Occidental)
  • ADENC
  • Agrupació Astronòmica Sabadell
  • Associació La Ruda
  • Corporació Sanitària Parc Taulí
  • Fundació Bosch i Cardellach
  • Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
  • Unió Excursionista de Sabadell (Secció Natura)
     


‘Cafès Científics de Sabadell'

Els Cafès Científics de Sabadell són un punt de trobada consolidat entre la ciència i la ciutadania en un format distès i accessible.

Estesos arreu del món, els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu de parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.

L'objectiu dels Cafès Científics és posar en contacte el gran públic amb científics de diferents àmbits, oferint als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes de ciència amb un expert de referència.

Tenen lloc al bar del local de la UES (c/ Salut, 14-16, Sabadell), de febrer a novembre, un dimarts al mes, a les 7 del vespre.

 

 

Comparteix: