El diagnòstic precoç prenatal i postnatal. Els avenços científics actuals a la nostra disposició.
A càrrec de Montserrat Bosque, metgessa màster en Pediatria, especialista en Pneumologia i Al·lèrgia Pediàtriques de l’Hospital de Sabadell.
Tots els cafès científics es realitzaran a les 19.00h al Bar L'Estruch (Carrer de Sant Isidre, 140)
Organitza:
Corporació Sanitària Parc Taulí
Col·laboren:
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont; ADENC; Agrupació Astronòmica de Sabadell; Fundació Bosch i Cardellach; Unió Excursionista de Sabadell; Associació la Ruda, amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica
----------------------------------------------------------------
Arriba la tercera edició dels ‘Cafès Científics. Sabadell, 2015’, que es consolida com a punt de trobada entre la ciència i la ciutadania en un format lúdic.
Les varietats tradicionals agrícoles, el malbaratament dels aliments, el rebuig a l’energia nuclear, els darrers avenços en diagnòstic precoç prenatal i postnatal, l’Univers de Cecilia Payne, el descobriment de la nostra història a través de les ciències físiques i el Triceratops de Sabadell. Són els temes que centraran la tercera edició del programa de divulgació científica “Cafès Científics. Sabadell, 2015”, que enguany organitzen set entitats i institucions de la ciutat que fan recerca o treballen per afavorir el coneixement de la ciència i els seus resultats.
Sabadell, 11 de febrer de 2015.
L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) inicien aquest mes de febrer la tercera edició del programa de Cafès Científics a Sabadell. L'èxit assolit en les edicions anteriors està consolidant aquest programa i anima les entitats organitzadores a repetir la iniciativa. Als cafès de la darrera edició hi van participar unes 350 persones.
L’objectiu dels Cafès Científics és oferir als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de parlar i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència en un ambient distès. L'espai escollit per a aquesta conversa entre ciència i societat és el Bar de Ca l'Estruch, un referent de l'activitat cultural de la ciutat. Amb un cafè, una copa de vi o qualsevol altra beguda a la mà, l’esperit d’aquesta iniciativa és el d’afavorir el debat científic en el marc dels reptes de la societat actual i dels interessos individuals dels assistents. Entreteniment i rigor, debat i conversa: la ciència en clau sabadellenca.
De febrer a novembre de 2015, un dijous al mes, a les 7 de la tarda, cadascuna de les entitats organitzadores que fan recerca en ciència, o que tenen com un dels seus objectius afavorir el coneixement de la ciència i dels seus resultats, iniciarà una conversa a partir de les idees més importants i de la recerca recent al voltant d'un tema determinat.
El programa “Cafès Científics. Sabadell, 2015” s’enceta el dijous dia 19 de febrer amb Francesc Casañas, director del grup de recerca “Fundació Miquel Agustí” i professor de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, amb el tema “Les varietats tradicionals agrícoles revisitades i la Fundació Miquel Agustí”, on explicarà els treballs de millora de varietats agrícoles que fa la Fundació Miquel Agustí per arreu de Catalunya i el seu conreu en el Parc Agrari de Sabadell.
Al mes de març, el tècnic de l’Oficina de Medi Ambient de la UAB, Paco Muñoz, ens farà reflexionar sobre “La indecència quotidiana de malbaratar els aliments” des de diferents angles, amb l’objectiu de fer partícips a tots els agents que intervenen en el cicle dels aliments, els gestors de residus i l’administració.