Agenda
Manifestacions i mobilitzacions

13a Festa de l'Arbre de la UES

Al Parc Agrari de Sabadell

Diumenge 16 de febrer del 2020 / Matí

Arrela't al rodal!

PRESENTACIÓ

La Festa de l'Arbre de la UES, sorgida arran de les reeixides plantades del centenari de l'excursionisme sabadellenc, vol ser una ocasió anual perquè els sabadellencs celebrem el nostre compromís amb la defensa de la natura i del rodal de la nostra ciutat.

Amb aquesta plantada d’ametllers al Parc Agrari de Sabadell, parc que és una aposta valenta i amb visió de futur per preservar amb eficàcia els espais agrícoles i naturals del rodal, posem el nostre gra de sorra, d’una manera festiva i ben positiva, per plantar cara a les amenaces del creixement sense fre, el Quart Cinturó, el canvi climàtic.

Defensem el nostre futur! Participem-hi!


PROGRAMA

10.30h

Recepció i inici de la plantada
Tall de coca i xocolatada ecològica             

11.45h

Animació i batukada amb les Bruixes del Nord
Jocs i gimcana.
Demostració de cuines solars.
Taller de Cistelleria

12.30h

Lliurament de records de la plantada i de productes del rodal
Sorteig de premis.

12.45h

Fi de festa amb Les Bruixes del Nord i Els Gegants de la Creu Alta


NOTES D'ORGANITZACIÓ

La inscripció és gratuïta i tindrà lloc el mateix dia al punt de recepció del Parc Agrari

La inscripció és oberta tothom. 

Es recomana portar guants i roba i calçat adequats.

Lloc i hora de trobada. Entrada est de la finca del Parc Agrari, venint pel costat del Parc de Can Gambús i creuant el pont que travessa la ronda Oest (vegeu plànol). Horari: 10.30h – 13.30h.

Punt de recepció i informació:

Coordenades: 41°32'44.10"N  /  2° 4'47.73"E. 

Aparcaments: Voltants de la Capella del Parc de Can Gambús. I carrers del Regne Unit i ronda Jean Monnet.

Accés amb transport públic i a peu. Autobús línia F4. Aquesta línia té diferents parades al barri dels Merinals que són adequades. Podeu afegir-vos al grup que ens trobarem a les 9.45h a la parada del carrer Calderón, entre els carrers de Gràcia i Jovellanos. Aquest grup farà un petit itinerari comentat pel Parc Agrari.

Accés amb vehicle particular. Accés des de la carretera de Terrassa, cap a la ronda Jean Monet (que és la continuació cap al sud de la ronda d’Europa).

Organització:

Secció Natura de la UES

Esplai La Ganyota. UES

Amb la col·laboració de la Regidoria de Transició Energètica de l'Ajuntament de Sabadell.

 


EL PARC AGRARI DE SABADELL

La nostra ciutat compta des del 2005 amb un Parc Agrari, que té com a finalitat garantir el manteniment de l’agricultura, de manera que sigui productiva i viable econòmicament, a més de fer possible la preservació d’un paisatge de gran qualitat, amb camps i boscos que tenen importants funcions socials, patrimonials i culturals.

El Parc Agrari de Sabadell té prop de 550 hectàrees de superfície, de les quals 42 són municipals. Està integrat en la Via Verda, el corredor verd que comunica Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac amb Collserola. Entre les activitats que actualment ja s'hi duen a terme hi ha el foment de productes autòctons, com la mongeta del ganxet o el pa de Sant Julià, l'assessorament als professionals del sector, les activitats pedagògiques i la divulgació de les activitats agrícoles.

La Secció Natura de la UES, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell, hi duu a terme itineraris pedagògics per a escolars.