Vida en el sistema solar
El Cafè Científic del mes de novembre
Potser no estem sols en el nostre Sistema Solar ja que hi ha diversos astres on la possibilitat que hi hagi vida no és nul·la. No podem descartar la vida en els dos planetes més propers a nosaltres, Venus i Mart, i hi ha diferents satèl·lits favorables o sospitosos per a la vida: Europa (Júpiter), Tità i Encèlad (Saturn) i Tritó (Neptú).
Com a convidat especial al Cafè comptarem amb la participació de Xavier Bros, astrònom aficionat i membre rellevant de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell.
Amb un llenguatge planer explicarem quines possibilitats hi ha de trobar vida al Sistema Solar i en quins astres és més probable. Arribarem a la conclusió que potser no estem sols en el nostre sistema planetari. Ja veurem.
Xerrada a càrrec de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell.
Des del setembre hem retornat al format presencial dels Cafès Científics, que tenen lloc a la sala d'actes de la UES. Cal dur mascareta.
El Cafè també es podrà seguir telemàticament clicant aquest enllaç:
https://meet.jit.si/
Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 del vespre, a la sala d'actes de la Unió Excursionista de Sabadell (c/ Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes (la consumició va a càrrec de cadascú).
De l'organització se n'encarreguen 8 entitats sabadellenques:
- Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (filial del Vallès Occidental)
- ADENC
- Agrupació Astronòmica Sabadell
- Associació La Ruda
- Corporació Sanitària Parc Taulí
- Fundació Bosch i Cardellach
- Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
- Unió Excursionista de Sabadell (Secció Natura)
‘Cafès Científics. Sabadell, 2021'
Amb la 9ª edició dels ‘Cafès Científics. Sabadell, 2021’, es consoliden com a punt de trobada entre la ciència i la ciutadania en un format lúdic.
Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu de parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.
Aquest cicle permet als assistents parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència. Tenen lloc al bar del local de la UES (c/ Salut, 14-16, Sabadell), de febrer a novembre, un dimarts al mes, a les 7 del vespre.