L'agricultura del carboni, una estratègia per a la producció d'aliments al segle XXI
Com captar més CO2 als conreus davant l'emergència climàtica
En Joan Romanyà està duent a terme uns assaigs i treballs de camp sobre la captura de carboni al sòl a base d'aportacions de restes orgàniques llenyoses, per mirar de millorar la matèria orgànica del sòl, la seva fertilitat i comprovar els efectes en el rendiment i qualitat dels conreus hortícoles que ens alimenten. El reciclatge de residus locals i la captura de carboni en terres de conreu ens permetrà adaptar-nos a la situació actual d'emergència climàtica i energètica, intentant captar més carboni, esmorteint els efectes de l'excés de CO2 que tenim a l'atmosfera i disminuint la dependència del sector energètic.
El Cafè també es podrà seguir en directe al següent enllaç: https://meet.jit.si/CafesCientificsSBD2021
Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 del vespre, a la sala d'actes/bar de la Unió Excursionista de Sabadell (c/ Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes (la consumició va a càrrec de cadascú).
De l'organització se n'encarreguen 8 entitats sabadellenques:
- Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (filial del Vallès Occidental)
- ADENC
- Agrupació Astronòmica Sabadell
- Associació La Ruda
- Corporació Sanitària Parc Taulí
- Fundació Bosch i Cardellach
- Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
- Unió Excursionista de Sabadell (Secció Natura)
‘Cafès Científics de Sabadell'
Els Cafès Científics de Sabadell són un punt de trobada consolidat entre la ciència i la ciutadania en un format distès i accessible.
Estesos arreu del món, els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu de parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.
Tenen lloc al bar del local de la UES (c/ Salut, 14-16, Sabadell), de febrer a novembre, un dimarts al mes, a les 7 del vespre.