Agenda
Conferències, xerrades

La transhumància a Catalunya avui

Quarta sessió dels Cafès Científics 2017 al bar de la UES
Dimarts 23 de maig de 2017 | 7 h vespre
Vocal
Autor

A càrrec de Albert Roig, arqueòleg i historiador





 


"La transhumància directa, del pla a la muntanya, tingué una gran importància en el passat, quan l’agricultura no era intensiva. Era el temps en què moltons i ovelles fornien una llana de qualitat prou bona per a la draperia del temps, i la carn dels ramats locals abastava gairebé les necessitats del consum. Aquest cabal era un veritable cabal." (Pau Vila 1928).

Actualment la transhumància és un bé patrimonial en perill, però també representa una oportunitat per entendre millor la interrelació entre la cultura agrària i el medi, la seva perfecta adequació als cicles de la natura. I la necessitat que tenim de preservar i potenciar aquest patrimoni.


______________


Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 del vespre, al Bar de la Unió Excursionista de Sabadell (c/ De la Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes.


Organitza:


Unió excursionista de Sabadell,


Hi col·labora: 


ADENC, Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Corporació Sanitaria Parc Taulí, Fundació Bosch i Cardellach, Agrupació Astronòmica Sabadell, i Acadèmia de Ciències Mèdiques filial del Vallès Occidental, La Ruda.


----------------------------------------------------------------


‘Cafès Científics. Sabadell, 2017'


Arriba la cinquena edició dels Cafès Científics. Sabadell, 2017’, que es consolida com a punt de trobada entre la ciència i la ciutadania en un format lúdic.


Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu de parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.


Aquest cicle permet als assistents parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència. Enguany es desenvolupa al bar del local de la UES (c/de la Salut, 14-16, Sabadell), de febrer a octubre, un dimarts al mes, a les 7 de la tarda.





PROGRAMA "Cafès científics. Sabadell, 2017"

Comparteix: