EL FUTUR DE L'ENERGIA, ELS ANYS DECISIUS
Comencen els Cafès Científics 2021, amb Antonio Turiel
Cafè Científic amb Antonio Turiel, llicenciat en Física i Matemàtiques, doctor en Física Teòrica i investigador a l'Institut de Ciències del Mar del CSIC. És conegut com a activista digital i redactor principal del blog The Oil Crash.
Cap a un món sense petroli. Què passarà amb els combustibles fòssils i l'urani? Com impactarà en la nostra societat? Quin paper hi tindran les renovables? El nostre sistema de vida actual sempre ha estat insostenible, però ara s'ha tornat inestable i amenaça de col·lapsar, un perill que fa necessària una reforma radical de la societat.
Per raó de la pandèmia, el Cafè s'haurà de fer telemàticament. Hi podeu participar clicant aquest enllaç:
** Podeu veure el vídeo de l'acte clicant en aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=OP2hdQYpSkk
Les sessions dels Cafès Científics se celebren un dimarts al mes, a les 7 del vespre, a la sala d'actes de la Unió Excursionista de Sabadell (c/ Salut 14-16 Sabadell). Les xerrades són gratuïtes (la consumició va a càrrec de cadascú).
De l'organització se n'encarreguen 8 entitats sabadellenques:
- Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (filial del Vallès Occidental)
- ADENC
- Agrupació Astronòmica Sabadell
- Associació La Ruda
- Corporació Sanitària Parc Taulí
- Fundació Bosch i Cardellach
- Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
- Unió Excursionista de Sabadell (Secció Natura)
‘Cafès Científics. Sabadell, 2021'
Amb la 9ª edició dels ‘Cafès Científics. Sabadell, 2021’, es consoliden com a punt de trobada entre la ciència i la ciutadania en un format lúdic.
Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu de parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.
Aquest cicle permet als assistents parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència. Tenen lloc al bar del local de la UES (c/ Salut, 14-16, Sabadell), de febrer a novembre, un dimarts al mes, a les 7 del vespre.