Cafè científic
Microcosmos i macrocosmos: anada i tornada
Eduard Massó, és actualment catedràtic de Física Teòrica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Realitza la seva recerca científica en el camp de les relacions recíproques entre cosmologia i física de partícules. En particular, la matèria fosca i l’energia fosca de l’univers són dos temes en què ha treballat molt. També ha estudiat les teories de física de partícules explorades en els grans acceleradors i experiments de precisió diversos, i també en els àmbits astrofísics.
Les fronteres del coneixement científic més apassionants són possiblement l'estudi d'allò més gran, és a dir, l'univers, i d'allò més petit, és a dir, les partícules elementals. En aquest cafè científic ens proposem parlar sobre el que sabem d'aquests temes, i sobre quines connexions podem trobar entre el macrocosmos i el microcosmos. Per al debat, Eduard Massó explicarà de forma divulgativa els experiments i les observacions més recents que donen informació del món fisic a les escales grans i a les petites, però que tanmateix ens obren moltes preguntes encara per respondre.
Les sessions de Cafè Científic se celebren el tercer dijous de cada mes, a les 7 del vespre, al Bar de Ca l'Estruch (c/ Sant Isidre 140, Sabadell).
Les institucions científiques de Sabadell conviden la ciutadania a parlar de ciència en un format lúdic.
L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC), l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Parc Taulí i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) organitzen aquest 2014, per segon any, el programa de divulgació científica Cafés científics. A Sabadell, ciència. 2014, adreçat a aquelles persones que els agrada parlar i sentir parlar de ciència.
El Bar de Ca l’Estruch i l’Ajuntament de Sabadell col·laboren també en aquesta iniciativa, que permetrà als sabadellencs i sabadellenques debatre en un ambient molt relaxat sobre l’evolució humana, la vida extraterrestre, la investigació i la innovació que es fa als hospitals públics, què té a veure el dèficit d’infraestructures i la geometria fractal o temes sobre la conservació de la biodiversitat.
Cadascuna de les institucions organitzadores, que fan recerca en ciència i/o que tenen com un dels seus objectius afavorir el coneixement de la ciència i dels seus resultats, fa una proposta de cafè científic i convida els ciutadans i ciutadanes a parlar i debatre sobre el tema en un ambient distès.
Amb un cafè, una copa de vi o qualsevol altra beguda a la mà, el que es vol és afavorir el debat científic en el marc dels reptes de la societat actual i dels interessos individuals dels assistents. Entreteniment i rigor, debat i conversa: la ciència en clau sabadellenca.
_______________________________________________________