Agenda
Conferències, xerrades

Cafè científic

A Sabadell, ciència. 2013. Manel Larrossa, ens parla dels dèficits d'infraestructures, geometria fractal i model de país.
Dijous 16 de maig del 2013

Dèficits d'infraestructures, geometria fractal i model de país


Manel Larrossa, Arquitecte i membre d’ADENC


Les sessions de Cafè Científic se celebren el tercer dijous de cada mes, a les 7 del vespre, al Bar de Ca l'Estruch (c/ Sant Isidre 140, Sabadell).


Les institucions científiques de Sabadell conviden la ciutadania a parlar de ciència en un format lúdic.


L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC), l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Parc Taulí i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) inicien aquest 2013 el programa de divulgació científica Cafés científics. A Sabadell, ciència. 2013, adreçat a aquelles persones que els agrada parlar i sentir parlar de ciència.


El Bar de Ca l’Estruch i l’Ajuntament de Sabadell col·laboren també en aquesta iniciativa, que permetrà als sabadellencs i sabadellenques debatre en un ambient molt relaxat sobre l’evolució humana, la vida extraterrestre, la investigació i la innovació que es fa als hospitals públics, què té a veure el dèficit d’infraestructures i la geometria fractal o temes sobre la conservació de la biodiversitat.


Cadascuna de les institucions organitzadores, que fan recerca en ciència i/o que tenen com un dels seus objectius afavorir el coneixement de la ciència i dels seus resultats, fa una proposta de cafè científic i convida els ciutadans i ciutadanes a parlar i debatre sobre el tema en un ambient distès.


Amb un cafè, una copa de vi o qualsevol altra beguda a la mà, el que es vol és afavorir el debat científic en el marc dels reptes de la societat actual i dels interessos individuals dels assistents. Entreteniment i rigor, debat i conversa: la ciència en clau sabadellenca.


_______________________________________________________


Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra). El format era una evolució dels Cafès Filosòfics que havia iniciat pocs anys abans a França el filòsof Marc Sautet. En ambdós casos, l'objectiu era parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i escollir espais populars, per atreure les persones que normalment passen per allà i que, tal vegada, rarament visitaven centres de recerca o museus científics.


Des d'aleshores, milers d'edicions de cafès científics i cafès filosòfics han conquerit tot el món, especialment Europa i els Estats Units, però també se n'han celebrat diferents edicions a països com Brasil o Xile, l'Iran o l'Índia, Nova Zelanda, Japó o Sud-àfrica, entre altres. Els Cafès científics de Sabadell s'han unit a la xarxa http://www.cafescientifique.org,

Comparteix: