• Dijous 16 agost 2018
  • Sant Roc
  • surt a les 07:01 i es pon a les 20:48
  • surt a les 15:09 i es pon a les 26:56

Flora del Vallès

Herba talpera (Datura stramonium)
 

El Pallars esplendorós

Cap de setmana memorable al Pallars! Ruta geològica a la vall Fosca i ruta dels ponts medievals de la Vall de Cardós - Atenció hi ha hagut un canvi en la ruta!!

9 i 10 de juny del 2018, dissabte i diumenge | Vocal: Rafel Rosaura

Dissabte 09:
 
Itinerari panoràmic a les envistes de la Vall Fosca. Anirem de Senterada a Cérvoles, fent un recorregut circular de 8 km, amb un desnivell de +- 450 m i dificultat mitjana-baixa, que ens permetrà una fascinant lectura geológica del paisatge. Tractarem, entre altres coses, de les sals i guixos del Triasic, del rift als Pirineus, roques volcàniques, roques marines verticals... acabant amb una parada al Congost d’Erinya. Tot això dins del geoparc Conca de Tremp-Montsec (Pallars Jussà), reconegut recentment com a patrimoni per la Unesco.. Comptarem amb les engrescadores explicacions del geòleg Jordi Panisello. 
 
 
Diumenge 10:
 
Ruta dels Ponts medievals de la Vall de Cardós. Itinerari d’extraordinària bellesa natural i de gran valor cultural: Ponts i Castells medievals., ermites romàniques, moles i antigues serradores, omplen d’actractiu l’esquerp paistage pirinenc. De Ribera de Cardós a Cassibròs- Ainet de Cardòs- Arros de Cardos-Esterri de Cardos-Lladrós i LLadorre. Dificultat baixa (3,30 h. de cami i desnivell de 100 m). Itinerari factible per a totes les edats. Va resseguint el curs del riu i per tant si fa bo convida a una remullada. Ens acompanyarà Josep Lluis Piqué, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
 
 
Press.: 92 euros (socis) – 112 euros (no socis). Inclou: trasllats amb autocar, mitja pensió a l’alberg L’Orri (Montardit de Baix-Sort) visites i guiatges. Cal dur: esmorzar i dinar del dissabte, calçat adequat i proteccio solar. Les habitacions inclouen roba de llit i tovallola. Picnic optatiu pel diumenge a 10 E. Hora i lloc de trobada: 7 h. del mati- Pl. Marcet- Sabadell
 
INSCRIPCIONS DEL 23 de MAIG al 6 de JUNY (PLACES LIMITADES)
(personalment a Secretaria de la UES o per telf / ingrés bancari)
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Vine a gaudir d’un cap de setmana memorable al Pallars! Dissabte, itinerari panoràmic a les envistes de la vall Fosca, de Senterada a Cérvoles, que ens permetrà una fascinant lectura geològica del paisatge, amb les engrescadores explicacions del geòleg Jordi Panisello.
 
Diumenge amb un peu a cada riba, farem la ruta dels ponts medievals de la Vall de Cardós, amb el guiatge de Josep Lluís Piqué, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
 
Ens hostatjarem a l’alberg l’Orri del Pallars, a Montardit de Baix-Sort.
 
Durada: Cap de setmana
Dificultat:
Mitjana
Transport: Autocar
 

NOTES D'ORGANITZACIÓ DE LES EXCURSIONS PER A CONÈIXER LA NATURA

• LLOC I HORA DE SORTIDA. Es concretaran en el moment de la inscripció. Els desplaçaments es fan generalment amb autocar.

• INSCRIPCIONS. Places limitades. Cal inscriure's amb antelació! Les inscripcions s'obriran quinze dies abans de cada sortida i es poden fer, personalment o per telèfon, a la Unió Excursionista de Sabadell (c/ Salut, 14-16). Tel. 93 725 87 12. Horari de Secretaria: feiners de 6 a 9 del vespre.

• El preu d'inscripció és variable (segons si l'excursió és amb autocar, si s'és soci de la UES, si hi ha serveis de guies, etc.) i cal fer-lo efectiu en el moment d'inscriure's.

Els menors de 25 anys gaudiran d’un 50% de descompte!! (tret de les sortides de cap de setmana)

• En cas d'inscripció per telèfon cal efectuar l'ingrés corresponent al compte corrent de la Caixa de Pensions IBAN: ES20-2100-0027-2102-0083-5756 i presentar el resguard de l'ingrés al moment de la sortida.

• Indicacions de dificultat de les excursions:

* Dificultat baixa: 5-12 km, amb menys de 300 m desnivell positiu acumulat i menys de 4 h de camí efectives
* Dificultat mitjana: 12-25 km, o bé 400-800 m desnivell positiu acumulat, o bé 4-7h de camí efectives
* Dificultat alta: Més de 25 km, o bé més de 800 m de desnivell positiu acumulat, o bé més de 7 h de camí efectives, o bé dificultats especials (grimpades, passos aeris, camins difícils...)

• És reservat el dret d'admissió. Els menors de 18 anys no acompanyats cal que portin un full d'autorització familiar. La UES declina qualsevol responsabilitat en cas d'accident. Recomanem fer-se l'assegurança de la FEEC.

• És molt recomanable de portar binocles, guies d'identificació, màquina fotogràfica, lupa de butxaca, etc. I, molt important!, calçat adequat per a excursions i roba adient al temps. El silenci i la roba poc cridanera us ajudaran a observar més fàcilment la fauna.

• Eviteu de portar menjar que produeixi deixalles innecessàries (begudes en llauna, etc.). I en tot cas recordeu sempre que "Les deixalles...? Cap a casa!". Us recomanem que mireu el vídeo Guia de bones pràctiques ambientals per a excursionistes a la nostra pàgina web.

• Es facilitarà documentació excursionista i naturalística de cada sortida.

• Durant les excursions cal seguir les indicacions dels vocals. La Secció Natura no es fa responsable dels qui no les segueixin. Els vocals fan una tasca totalment voluntària. No som cap agència de viatges.

Secció Natura - Unió Excursionista de Sabadell

Carrer de la Salut, 14 -16, 08201 Sabadell
Vallès Occidental (Catalunya)

T.: 937258712 - F.: 937250590
Horari de Secretaria: De dilluns a divendres de
2/4 de 7 a 2/4 de 10 del vespre.

Qui som?

Qui som?
On ens estem?

Campanyes

Campanyes

Agenda i excursions

Agenda d'activitats
Excursions

Imatges / recursos

Galeria de vídeos